2010. április 25., vasárnap

Nyitány

Mint webfejlesztő, rendszerszervező nap mint nap találkozok olyan informatikai problémával, amely, hogy úgy mondjam "leküzdendő". Ezen problémák megoldása általában erős guglizással megoldható. Ezt a blogot azért nyitottam, hogy egyrészt összegyűjtsem ezen irányú tevékenységeimet, másrészt, hogy segíthessek a hasonló cipőben járó kollégáimnak, akik talán-talán ráakadnak erre a blogra, harmadrészt pedig azért, hogy ha ezt a blogot esetleg az adott téma szakértői is olvassák, akkor hozzászólás formájában pontosítsák az elképzeléseimet.

A problémák elég sokszínűek lesznek az adatbáziskezelőktől elkezdve a virtualizációig, mindenféle összefüggés nélkül, ahogy az élet hozza. Jó pár problémát előrángatok az "archívumból" is, hiszen ezek megoldása sem volt triviális és valószínűleg még mindig aktuális.

Nem célom más oldalakról fordításokat közölni, így a legtöbb cikk számtalan linkket fog tartalmazni, remélhetőleg a final solution linkjével együtt.

A felhozott témáknak sem szakértője nem vagyok, de talán a lelkes amatőrnek - így 15 évnyi fejlesztői munkával a hátam mögött - sem nevezném magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése